Italské menu je vhodné nejen na letní chvilky, kdy snad u každého převládne lenost a chuť odpočívat. Přípravu složitých jídel, u kterých se tráví v kuchyni poměrně dost času, si nechejte na jiné roční období a spíše si užijte vše, co vám léto zrovna nabízí. Rozhodně si pochutnáte, a to i na jídlech poměrně dosti jednoduchých. Itálie přináší třeba špagety, které úspěšně rozšířila do celého světa. Vůbec není divu, že jsou tolik populární. Kdo je někdy ochutnal, moc dobře potom ví, že sklidí velký úspěch i u mnoha svátečních hostů.
Kuchyně, ve které hledají všichni inspiraci
Když se řekne Itálie, většina lidí si kromě pláží a římské historie vybaví i Vatikán, San Marino, milánskou módu nebo třeba právě kuchyni, co je proslulá po všech kontinentech. Bio olej ji umí vhodně doplnit, nejen proto, že se s olivami pracuje v tomto regionu vlastně už po celá dlouhá tisíciletí. Dáte si s námi malou ochutnávku? Začněme třeba na prosluněném jihu, neboť i Waldemar Matuška nechal se slyšet, že krásná je Neapol. Špagety carbonara pochází právě z tohoto regionu, kde došel štěstí třeba i slavný Maradona. Jde o recept až téměř triviální, jenž je snad i právě proto oblíbencem nejen českých strávníků. Parmazán, vejce, špagety, česnek a koření, sušená slanina, tím jsme s výčtem surovin už téměř u konce.
Zkusili jste už dobrotu, jakou je hráškový krém? Přesněji řečeno, jde o lehkou polévku, která je do letních měsíců doslova jako stvořená. Bezpečně ji zvládne i kuchař začátečník a v kombinaci s olivovými produkty hrášek a další suroviny ještě lépe vyniknou. Potřebujete česnek, brambor, cibuli, sušenou slaninu a trochu petržele. Když výsledek dochutíte i trochou tučnější smetany, můžete podávat i mlsným jazýčkům! V případě, že chcete zkusit něco trochu jiného, ani využití kokosového mléka nic nebrání. Prohlédněte si extra panenský olivový olej na olivum.cz a zjistěte, jak široký svět si vlastně můžete vychutnávat.